Joku kumma vimma ajoi minut tällaisen kirjoittelun pariin ja tässä tämä nyt on: Oma matkapäiväkirjani, joka alkaa siis nyt kaksi ja puoli kuukautta ennen matkaa! Fiksu kun olisin ollut, niin olisin alkanut kirjoittamaan tätä jo puolisen vuotta aiemmin, kun matkasta oli meidän pienessä perheessä päätetty, mutta ei... Anyway, tässä tämä nyt on ja toivon, että tästä voisi olla jopa joskus tulevaisuudessa apua Teille, jotka ensimatkaanne Thaimaahan suunnittelette!

Alunperin meidän matkasuunnitelmanteko alkoi jo viime kesänä toisen pariskunnan kanssa ja kolmatta kovasti koitettiin mukaan saada, mutta valitettavasti homma meni heti alkuunsa puihin ensimmäisen parin teiden viedessä eri suuntiin loppukesästä. Toinen pari taasen käytti matkakassansa asunnonostoon, eikä muutoinkaan olisi Thaimaan matkasta innostunut, emäntää kun kovasti ahdisti ajatus uudesta tsunamista... Nyt matkalle on lähdössä siis vain me - avopari eteläisestä Suomesta :)

Lomaesitteitä ja netin keskustelupalstoja seuratessamme päähämme iskostui ajatus siitä, että pakettimatkalle emme enää lähde (kesällä 2005 olimme aiemmin mainitsemieni pariskuntien kanssa Turkin Alanyassa). Meitä ei kiinnosta viettää koko lomaamme yhdessä paikassa/hotellissa, vaan tahdomme liikkua vapaasti silloin kun siltä tuntuu.

Ensimmäinen askel matkan varaamisessa oli siis löytää lennot - edulliset sellaiset! Finnairilla olisi toki päässyt suoraan Helsingistä Bangkokiin tonnilla, mutta tiesimme, että edullisemminkin tuon matkan voi tehdä! Niinpä parin kuukauden ahkeran etsinnän jälkeen päädyimme ostamaan lennot STA Travelin kautta. Hintaa lennoille tuli 618€/naama + lisäksi jouduttiin hankkimaan opiskelija- ja nuorisoalennuskortit yht. 25€. Yhteensä matka kahdelta hengeltä Helsinki-Bangkok-Helsinki maksoi siis 1261€.. No, senverran tuosta alemmasta hinnasta joudutaan kärsimään, että matkaamme Helsingistä Finnairilla ensin Frankfurtiin, jossa vaihdamme Qatar Airwaysin koneeseen. Frankfurtista lennämme edelleen Dohaan, jossa taas koneenvaihto. Seuraavana aamuna ollaan vasta sitten Bangkokissa. Ja takasin tullessa myös kaksi vaihtoa, joista jälkimmäinen Lontoossa, missä sitten vietetäänkin yö ennen paluuta kotiin. Todellinen matka on siis Helsinki-Frankfurt-Doha-Bangkok-Doha-Lontoo-Helsinki. Huh.

Kun lennot oli varattu, pitikin seuraavaksi miettiä mihinpäin Bangkokista jatkamme. Ukko oli hehkuttanut niin kauan Koh Samuita, että olin hyvinkin ihmeissäni, kun uusiksi vaihtoehdoiksi tuli Koh Chang ja Krabi. Mulle oli periaatteessa ihan sama minne mennään, kunhan vaan mennään :). Well,well, kesähän on Thaimaassa usein kosteahko, joten päädyimme tutkailemaan sääkarttoja. Tutkailun tuloksena hylkäsimme Krabin, koska tuo länsirannikko näytti olevan selvästi itää kosteampi meidän matkustusaikana.Changin ja Samuin välillä ei näytänyt olevan suurta eroa, joten nämä jäivät vielä vaihtoehdoiksi. Changilla houkutti rauha ja kauniit rannat, Samuilla taasen harrastusmahdollisuudet. Lisäksi Changilta olisi voinut tarvittaessa "kiivetä" pikkuhiljaa takaisin kohti Bangkokia ja pysähtyä useammassa paikassa esim. kohutulla Pattayalla. Kuitenkin kelkkamme suuntaa nyt kohti Koh Samuin kookospalmusaarta yhteisellä päätöksellä :)

Bangkokista Samuille pääsee helpoiten lentämällä suoraan Bangkok Airwaysilla. Kenttä on kuulemma maailman kaunein. Harkitsimme myös junamatkaa yöjunassa Surat Thaniin, mutta päädyimme sitten Bangkok Airwaysia puolta halvempaan (ja junaa puolta kalliimpaan ;) vaihtoehtoon ja tilasimme lennot Air Asialta Surat Thanin kentälle josta aiomme siirtyä saarelle vesiteitse. Meillä on siis seikkailumieltä (lue: meillä ei siis ole ylimääräistä rahaa)! Air Asian kone Surat Thaniin lentää kuitenkin vain kerran päivässä, emmekä ehdi tulolennoltamme enää tuolle lennolle, joten joudumme ensimmäisen yön viettämään Bangkokissa. Tälle lennolle taisi tulla hintaa noin 90€ kahdelta hengeltä (meno-paluu).

Tämänhetkinen tilanteemme on tämänlainen: Olemme alustavasti katsoneet hotelleja Bangkokista ensimmäisellä yölle ja Samuilta myös parille ensimmäisellä yölle, mutta varaus pitäisi noista vielä tehdä. Lontoostakin pitäisi vielä suht edullinen ja sijainniltaan hyvä hotelli varata, ettei jäädä nuolemaan näppejämme ja jouduta pulittamaan hirveitä hintoja tai sitten jouduta johonki murjuun... Niin paljon seikkailumieltä meillä ei kuitenkaan ole =D!

Aion tästälähin kommentoida matkasuunnitelmiamme ja fiiliksiämme tänne ihka omaan blogiini. Myös hintoja pyrin mainitsemaan kaikesta mahdollisesta.. Toivottavasti joku tänne löytää niitä myös lukemaan ja saa itse hyviä vinkkejä oman matkasuunnitelmansa tekoon! :):) Minä kiitän itse saamistani vinkeistäni Thairy.net:in forumia, jota ilman matkasuunnitelmamme ei olisi todellakaan edistynyt näin loistavasti! Kiitos ylläpidolle ja kaikille forumin kirjoittajille, jotka apuansa auliisti aina tarjoavat!


event.png